/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FiHvXTgEEHO8QtB1742464353.jpg)
Een beetje truffel
Het geheim van een écht lekkere zelfgemaakte eiersalade? Een beetje truffelmayonaise! Dit ingrediënt maakt de eiersalade heerlijk romig en geeft het een diepere, interessantere en bovenal luxere smaak. Laten we aan de slag gaan met dit gemakkelijke en snelle recept.
Ingrediënten:
- 8 hardgekookte eieren
- 1 eetlepel truffelmayonaise
- 2 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel gedroogde dille
- handje rucola
- peper en zout naar smaak
- chilivlokken
Zo maak je de eiersalade:
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten. Laat ze daarna "schrikken" onder koud stromend water en pel ze.
- Snijd de eieren in kleine stukjes en doe ze in een schaal.
- Doe 3/4 van de rucola in de schaal met eieren en doe in een andere kom de truffelmayonaise, de gewone mayonaise en de Griekse yoghurt. Breng dit op smaak met een beetje peper en zout. Roer dit goed door elkaar tot je een egale en gladde saus krijgt.
- Voeg de saus bij de eieren en rucola en schep alles goed door elkaar.
- Breng de eiersalade verder op smaak met peper, zout, dille, chilivlokken en de rest van de rucola.
- Bewaar de zelfgemaakte eiersalade in een kom, afgedekt met huishoudfolie. Heerlijk voor op een (stok)broodje of toastje; geniet ervan!
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock