/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2F8oAU02ZQI5h2D41742457379.jpg)
De Jufferen Lunsingh
Verscholen in de bossen bij Westervelde in Drenthe, op een halfuurtje rijden van Assen en Groningen, ligt De Jufferen Lunsingh. Dit sfeervolle restaurant, gevestigd in een oud landhuis, verwelkomt gasten dagelijks voor een heerlijke lunch of diner. Hier draait alles om respect voor de natuur: er wordt gekookt met seizoensgebonden ingrediënten uit de eigen kruiden- en moestuin, de boomgaard met oude fruitrassen en het eigen vee. Begin je bezoek met een drankje bij de open haard in de Cognackamer of maak vooraf een wandeling door de groene omgeving van Westervelde. Extra fijn: je kunt hier ook blijven overnachten.

De Gaffel
Uit eten op topniveau? Dat kan bij De Gaffel in Valthe. Dit sfeervolle restaurant is gevestigd in een karakteristieke Saksische boerderij uit 1700 en wordt met passie gerund door chef-kok Roderik Seubers en gastvrouw en sommelier Amanda Rixtum. Seubers kookt volgens de Franse traditie en werkt uitsluitend met seizoensgebonden en (h)eerlijke ingrediënten, grotendeels afkomstig uit de regio en uit de eigen moestuin. Die liefde voor pure smaken proef je terug in de verfijnde lunch- en dinergerechten, die gecombineerd worden met Franse kwaliteitswijnen. Een culinaire belevenis om van te genieten!

Herberg de Aelderstroom
In het schilderachtige Drentse dorp Zweeloo openden Floris de Wever en Gert van der Kooi in 2021 Herberg de Aelderstroom. Dit bijzondere restaurant huist in een charmante, rietgedekte boerderij uit de 16e eeuw – een plek vol historie en sfeer. Van woensdag tot en met zaterdag kun je hier terecht voor een diner, en op zondag wordt er een heerlijke driegangenlunch geserveerd. De maaltijden worden geserveerd in unieke ruimtes, zoals de voormalige jachtkamer, de oude stal of zelfs de schaapskooi. Extra tip: op warme dagen is dineren in de weelderige tuin, sfeervol verlicht met kaarsen, een absolute aanrader.
- Lekker500
- Lekker500