Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een frisse caesarsalade met kip

Deze caesarsalade heeft alles wat je verwacht: romige dressing, knapperige croutons en hartige kaas. We voegen bovendien krokante kip en een beetje citroen toe. Eet smakelijk!

Caesarsalade met kip

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram geraspte Grana Padano
  • 50 gram paneermeel
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 75 milliliter olijfolie
  • halve afbakciabatta
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 2 kropjes krulandijvie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel suiker

Zo maak je een caesarsalade met kip:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Scheur de ciabatta in grove stukken en snijd de knoflook fijn. Verdeel het brood met de helft van de knoflook en ⅓ van de geraspte Grana Padano over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een deel van de zonnebloemolie, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Bak de croutons in ongeveer 12 minuten lichtbruin en krokant in de oven. Schep halverwege om.
  3. Splits een ei en doe de dooier met de ansjovis, suiker, mosterd, ⅓ van de zonnebloemolie, ⅓ van de Grana Padano en de rest van de knoflook in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Roer er beetje bij beetje de rest van de zonnebloemolie door. Meng als laatste het citroensap erdoor.
  4. Leg een stuk kipfilet tussen twee vellen bakpapier en sla het plat tot een halve centimeter dikte. Herhaal dit met de rest van de kip.
  5. Doe de bloem in een diep bord. Klop het resterende ei los met het water in een tweede bord. Doe in een derde bord het paneermeel. Dep de kip droog en bestrooi met peper en zout. Wentel de kip achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel.
  6. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in circa 5 minuten gaar en krokant; keer halverwege om. Laat de kip daarna uitlekken op keukenpapier.
  7. Meng de sla in een grote schaal met de dressing. Voeg de croutons toe en snijd de krokante kip in reepjes van ongeveer 1 centimeter dik en verdeel over de salade. Bestrooi met de overige kaas.