/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FxIsVdRaNmHHQ6W1742376261.jpg)
Ingrediënten:
- 200 milliliter crème fraîche
- 100 gram fetakaas
- 100 gram doperwten
- 50 gram geraspte jonge kaas
- 7 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 3 bospenen
- 6 groene asperges
- 4 bosuien
- 4 eieren
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel citroensap
- handje gewassen spinazie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je een hartige taart met seizoensgroenten:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg alvast wat ontdooien. Bekleed een ingevette springvorm met het bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
- Snijd de bospenen, asperges en bosuitjes in gelijke stukjes. Hak de spinazie fijn en meng deze met de andere groenten. Voeg de doperwten toe en roer alles door elkaar.
- Klop de eieren los met de crème fraîche. Verkruimel de feta en meng deze, samen met de tijm en het citroensap, door het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over de deegbodem. Giet het eimengsel eroverheen en schud de vorm zachtjes, zodat alles goed verdeeld wordt. Strooi tot slot de geraspte kaas over de quiche.
- Bak de quiche in circa 40 minuten in de oven, tot de vulling stevig en goudbruin is. Laat de quiche iets afkoelen voordat je 'm aansnijdt.
Culinair
- Boodschappen
- Adobe Stock