/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FvSnhA8vy5EoYCX1742305483.jpg)
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappels
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels maizena
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 eieren
- 1 teen knoflook
- peper en zout naar smaak
Zo maak je rösti met bosui en spekjes:
- Snijd de bosui in ringetjes en hak de knoflook fijn. Verhit één eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan en bak de spekreepjes samen met de bosui gedurende 4 minuten totdat de spekjes knapperig zijn en de ui lekker geurig is.
- Schil de aardappels en rasp ze grof. Doe de geraspte aardappels in een kom. Voeg de fijngehakte knoflook toe en meng dit goed door de aardappelen. Klop de eieren los en voeg deze samen met de maizena toe aan het aardappelmengsel. Roer alles goed door totdat het een plakkerig geheel vormt.
- Voeg de gebakken spekjes en bosui toe aan het aardappelmengsel. Breng het geheel op smaak met tijm, zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
- Veeg de pan schoon en verhit de resterende drie eetlepels olijfolie in de pan. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met een spatel stevig aan tot een platte koek.
- Bak de rösti op middelhoog vuur gedurende 15 minuten. Keer de rösti halverwege met behulp van een deksel of bord, zodat beide kanten goudbruin en krokant worden.
- Snijd de rösti in punten en serveer direct.
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock