/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FYl4B1eJBb0y22L1742206451.jpg)
Ingrediënten:
Voor twee personen
- 300 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
- 180 gram broccoli
- 150 gram gehakt
- 120 milliliter kookroom
- 100 gram geraspte kaas
- 1 prei
- 1 ei
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- peper en zout naar smaak
Let op: zorg dat je een ovenschaal gebruikt die in de airfryer past.
Zo maak je deze ovenschotel:
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten beetgaar.
- Snijd de prei in dunne ringen en bak deze in een koekenpan met een beetje olie totdat de prei zacht is.
- Bak het gehakt in een andere pan totdat het gaar is en breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een grote kom de gekookte broccoli, gebakken prei, het gehakt, de tijm en rozemarijn.
- Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel daar het groente-gehaktmengsel overheen en dek af met de resterende aardappelschijfjes.
- Klop in een maatbeker de kookroom met het ei los. Voeg de helft van de geraspte kaas, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en meng goed door.
- Giet het roommengsel over de aardappelschijfjes en strooi er tenslotte de overgebleven geraspte kaas overheen.
- Verwarm de de airfryer voor op 160 graden.
- Bak de ovenschotel in ongeveer 16 minuten goudbruin en gaar in de airfryer.
Culinair
- Food quotes
- Adobe Stock