Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een broccoli-ovenschotel in de airfryer

Deze hartige schotel met broccoli, prei, gehakt en een romige kaassaus zit vol smaak. Perfect voor een doordeweekse maaltijd en bovendien erg makkelijk gemaakt: je bakt de schotel namelijk af in de airfryer. Smullen maar! 

Airfryer

Ingrediënten:

Voor twee personen

  • 300 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
  • 180 gram broccoli
  • 150 gram gehakt
  • 120 milliliter kookroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 prei
  • 1 ei
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • peper en zout naar smaak

Let op: zorg dat je een ovenschaal gebruikt die in de airfryer past.

Zo maak je deze ovenschotel:

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten beetgaar.
  2. Snijd de prei in dunne ringen en bak deze in een koekenpan met een beetje olie totdat de prei zacht is.
  3. Bak het gehakt in een andere pan totdat het gaar is en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng in een grote kom de gekookte broccoli, gebakken prei, het gehakt, de tijm en rozemarijn.
  5. Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel daar het groente-gehaktmengsel overheen en dek af met de resterende aardappelschijfjes.
  6. Klop in een maatbeker de kookroom met het ei los. Voeg de helft van de geraspte kaas, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en meng goed door.
  7. Giet het roommengsel over de aardappelschijfjes en strooi er tenslotte de overgebleven geraspte kaas overheen.
  8. Verwarm de de airfryer voor op 160 graden.
  9. Bak de ovenschotel in ongeveer 16 minuten goudbruin en gaar in de airfryer.
Culinair
  • Food quotes
  • Adobe Stock