/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FAiMUODn46rnFuK1742203741.jpg)
Ingrediënten:
- 800 milliliter volle melk
- 500 gram vers fruit naar keuze
- 300 gram MonChou
- 200 gram custardpoeder
- 150 gram digestive biscuits
- 100 gram roomboter
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille-extract
Zo maak je een fruittaart met custard en MonChou:
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in.
- Verkruimel de digestive biscuits tot fijne kruimels, bijvoorbeeld met een keukenmachine of door ze in een zak te doen en er met een deegroller overheen te rollen.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en meng dit goed door de verkruimelde koekjes en kaneel.
- Schep het koekmengsel in de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Meng ondertussen de custardpoeder met 200 milliliter van de volle melk tot een glad papje zonder klontjes.
- Verwarm de resterende melk in een pan op middelhoog vuur. Zodra de melk warm is, voeg je het custardmengsel toe en blijf je ongeveer 3 minuten roeren totdat het begint in te dikken.
- Voeg de MonChou, suiker en het vanille-extract toe en mix goed door tot een egaal en romig mengsel.
- Giet het custardmengsel over de koekbodem en laat de taart buiten de koelkast minstens 3 uur afkoelen. Zet hem daarna in de koelkast tot het moment van serveren.
- Was en snijd eventueel het fruit naar wens.
- Garneer de taart met het verse fruit, waarbij je ongeveer 1 centimeter van de rand vrijhoudt.
Culinair
- Koopmans
- Adobe Stock