/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FI91espRN1xgf2J1742202064.jpg)
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 600 gram spinazie
- 400 milliliter halfvolle melk
- 250 gram lasagnebladen
- 200 gram geraspte belegen kaas
- 100 milliliter groentebouillon
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- peper en zout naar smaak
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in een pan met ruim water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en zet apart. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de spinazie in delen tot deze geslonken is. Laat het overtollige vocht uitlekken en zet de spinazie apart.
- Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde. Laat het mengsel een minuut garen en schenk dan beetje bij beetje de groentebouillon en melk erbij, terwijl je blijft roeren, tot een gladde saus ontstaat.
- Giet de helft van de gekookte bloemkoolroosjes bij de saus en pureer met een staafmixer tot een romige bloemkoolsaus. Breng op smaak met zout, peper en de gedroogde Italiaanse kruiden.
- Snijd de overige bloemkoolroosjes in kleine stukjes. Rasp de kaas en meng de helft ervan door de spinazie.
- Vet een ovenschaal in en schep een dunne laag bloemkoolsaus op de bodem. Leg hierop een laag lasagnebladen en verdeel daar een deel van de spinazie, bloemkoolstukjes en -saus over. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de resterende kaas.
- Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is. Laat de lasagne een paar minuten rusten voordat je 'm aansnijdt.
Culinair
- Delicious magazine
- Adobe Stock