Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je zelf loempia's in de airfryer

Loempia’s bakken zonder frituurvet? Het kan! Met filodeeg en een vulling van knapperige groenten maak je in de airfryer een lichtere versie van de klassieke loempia. Heerlijk als snack of bijgerecht, en verrassend eenvoudig om zelf te maken. 

Airfryer

Ingrediënten:

Voor tien loempia's

  • 10 vellen diepvries filodeeg
  • 2 liter water
  • 1 bosui
  • 200 gram spitskool
  • 150 gram prei
  • 150 gram wortel
  • 50 gram taugé
  • 50 gram mihoen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • zonnebloemolie

Zo maak je loempia's in de airfryer:

  1. Bereid de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de bosui, spitskool, prei en wortel fijn en doe ze samen met de taugé in een vergiet.
  3. Breng het water aan de kook en giet het over de groenten. Druk het vocht zoveel mogelijk uit de groenten met de bolle kant van een lepel en doe ze in een kom. Meng met de mihoen, sojasaus en sambal.
  4. Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  5. Bestrijk een vel filodeeg met olie en verdeel een tiende deel van de vulling in de lengte over de onderkant van het vel. Rol het deeg iets op, vouw de zijkanten naar binnen en rol het verder op. Herhaal met de rest van het filodeeg en de vulling.
  6. Leg de loempia’s in het mandje van de airfryer en bak ze in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig.
  7. Serveer ze met een saus naar keuze en eventueel een frisse salade.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock