/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2F98821KiuNDKhM91741876386.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 4 stronken witlof
- 40 gram Gorgonzola
- 3 peren
- 2 handjes pijnboompitten
- 2 handjes gedroogde abrikozen
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 theelepels honing
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel appelciderazijn
Zo maak je salade met rauwe witlof en blauwe kaas:
- Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de bladeren in grove stukken.
- Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen op een bord.
- Meng in een kom de olijfolie, honing, mosterd en appelciderazijn tot een gladde dressing.
- Doe de witlof, peer en abrikozen in een grote schaal en meng met de dressing.
- Verdeel de salade over vier borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten en verkruimelde Gorgonzola.
- Serveer eventueel met knapperige kaasstengels of vers brood.
Tip: Liever een mildere smaak? Vervang de Gorgonzola dan door geitenkaas of feta.
Culinair
- WijnSpijs magazine
- Adobe Stock