/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2F120DfXL3g4X4hy1741812559.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 500 milliliter water
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 milliliter kookroom
- 3 courgettes
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode ui
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 groentebouillonblokje
- peper en zout naar smaak
Zo maak je soep met courgette en Parmezaanse kaas:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de ui in ringen en de courgettes en knoflook in plakken. Verdeel ze over de bakplaat en bestrooi met oregano, rozemarijn en zonnebloemolie. Rooster de groenten 15 minuten in de oven.
- Doe de geroosterde groenten in een pan met het water, de kookroom en het bouillonblokje. Breng aan de kook en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas.
Culinair
- Foodies
- Adobe Stock