Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Makkelijk gemaakt: macaroni-ovenschotel met spekjes

Op zoek naar een gemakkelijke ovenschotel die altijd wel in de smaak valt? Deze macaroni-ovenschotel met spek, mozzarella en tomatensaus is perfect voor een doordeweekse dag. Ook ideaal om van tevoren te bereiden en later in de oven te schuiven!

Macaroni-ovenschotel

Ingrediënten:

  • 700 milliliter tomatenpassata
  • 500 gram tomaten
  • 350 gram gerookte spekreepjes
  • 300 gram macaroni
  • 100 gram mozzarella
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je de macaroni-ovenschotel:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de prei in ringen en de tomaten in plakjes van ongeveer 1 centimeter.
  3. Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg vervolgens de knoflook, prei, tomaten en Italiaanse kruiden toe en bak nog 3 minuten mee. Doe ook de spekjes in de pan en bak ze nog 2 minuten mee.
  5. Voeg de tomatenpassata en de gekookte macaroni toe en roer dit goed door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en giet het in de ovenschaal.
  6. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel ze over de ovenschotel. Strooi vervolgens de geraspte kaas eroverheen.
  7. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock