/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FggqIK5LHCXHIGt1741810014.jpg)
Ingrediënten:
- 700 milliliter tomatenpassata
- 500 gram tomaten
- 350 gram gerookte spekreepjes
- 300 gram macaroni
- 100 gram mozzarella
- 50 gram geraspte kaas
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 1 prei
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de macaroni-ovenschotel:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de prei in ringen en de tomaten in plakjes van ongeveer 1 centimeter.
- Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg vervolgens de knoflook, prei, tomaten en Italiaanse kruiden toe en bak nog 3 minuten mee. Doe ook de spekjes in de pan en bak ze nog 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenpassata en de gekookte macaroni toe en roer dit goed door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en giet het in de ovenschaal.
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel ze over de ovenschotel. Strooi vervolgens de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock