/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FymWVVPSSUM29v11741788266.jpg)
Ingrediënten:
- 8 plakjes diepvries hartige taartdeeg
- 450 gram verse spinazie
- 150 gram fetakaas
- 150 gram geraspte kaas
- 200 milliliter crème fraîche
- 4 eieren
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- peper en zout naar smaak
Zo maak je een hartige taart met feta en spinazie:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur ongeveer 10 minuten, tot de ui zacht en licht gekarameliseerd is.
- Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een andere pan en laat hierin de spinazie op laag vuur slinken. Laat de spinazie daarna goed uitlekken, zodat je taart niet te nat wordt.
- Klop in een kom de eieren los samen met de crème fraîche en Italiaanse kruiden. Voeg vervolgens de ui, knoflook, spinazie, de helft van de geraspte kaas en de helft van de fetakaas (verkruimeld) toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een springvorm in en bekleed deze met het hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel eroverheen.
- Giet het spinaziemengsel in de vorm en bestrooi met de rest van de geraspte kaas en verkruimelde feta. Bak de quiche in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
Culinair
- Laura's Bakery
- Adobe Stock