/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FbXT0nduxUhWqrk1741688941.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 800 gram gesneden prei
- 800 gram zoete aardappels
- 200 gram kruimige aardappels
- 100 gram geitenkaas
- 100 gram geraspte kaas
- 50 gram walnoten
- 125 milliliter crème fraîche
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- snuf cayennepoeder
- handje rucola
- peper en zout naar smaak
Zo maak je een voorjaarsstamppot:
- Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met water.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en prei op laag vuur gedurende 10 minuten tot het zacht en licht gekarameliseerd is. Bak de kruiden mee.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn samen met de crème fraîche. Roer de geraspte kaas en het preimengsel erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verkruimel de geitenkaas en snijd de walnoten grof. Verdeel de stamppot over vier borden en garneer met geitenkaas, walnoten en rucola.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock