/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FfuvICtnT6OulIp1741595769.jpg)
Ingrediënten:
- 450 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
- 200 milliliter slagroom
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 125 gram geraspte kaas
- 5 eieren
- 5 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- peper en zout naar smaak
Zo maak je ovenschotel met spekjes en uien:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
- Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes 3 minuten, zonder boter of extra vet. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak ze op laag vuur 10 minuten mee tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Voeg in de laatste paar minuten de Italiaanse kruiden toe en bak kort mee.
- Klop in een kom de eieren los met de slagroom en geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg het ui- en spekmengsel toe aan het eimengsel en roer goed door.
- Verdeel de aardappelschijfjes over de ovenschaal en schenk het mengsel er gelijkmatig overheen.
- Zet de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 25 minuten, of totdat hij mooi goudbruin en gaar is.
- Laat de ovenschotel een paar minuten rusten voordat je 'm serveert.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock