Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Om je vingers bij af te likken: brownies uit de airfryer

Zin in een smeuïge brownie, maar geen zin om de oven aan te slingeren? De airfryer biedt de perfecte oplossing. Met dit eenvoudige recept maak je binnen no-time brownies met een knapperige bovenkant en een heerlijk zachte binnenkant.

Airfryer

Ingrediënten:

  • 200 gram kristalsuiker
  • 180 gram pure chocolade
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram melkchocolade
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout

Let op: zorg dat je een bakvorm gebruikt die in de airfryer past.

Zo maak je brownies in de airfryer:

  1. Verwarm de airfryer voor op 160 graden.
  2. Bekleed een geschikte bakvorm met bakpapier.
  3. Hak de pure chocolade fijn en snijd de roomboter in kleine stukjes.
  4. Smelt de pure chocolade en roomboter au bain-marie tot een egaal mengsel. Haal van het vuur en laat kort afkoelen.
  5. Meng de kristalsuiker en vanillesuiker door het chocolade-botermengsel tot een iets korrelig beslag.
  6. Voeg de eieren toe en klop ze één voor één stevig door het beslag.
  7. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout boven het beslag en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  8. Stort het beslag in de bakvorm en verdeel de gehakte melkchocolade erover.
  9. Bak de brownies in de airfryer gedurende 25-30 minuten, afhankelijk van de dikte van je beslag.
  10. Laat de brownies afkoelen voordat je ze aansnijdt.
Culinair
  • Miljuschka
  • Adobe Stock