/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FNAuMspj3flWhcf1741265364.jpg)
Ingrediënten:
- 1 vanillestokje
- 160 gram suiker
- 160 gram eidooier
- 100 milliliter jenever, wodka of brandewijn
Zo maak je advocaat:
- Zet een grote pan water op het vuur en zet alvast een maatbeker in de koelkast.
- Schraap het vanillestokje uit. Pak een (metalen) kom en doe daar de pitjes van het vanillestokje, de eidooiers en de suiker in. Klop het geheel goed los.
- Voeg de drank aan het geheel toe en zet vervolgens de kom op de pan met warm water. Verwarm het geheel au bain-marie en al roerend tot een temperatuur van 63 graden (gebruik een thermometer).
- Haal de kom van de pan af en giet de advocaat in de maatbeker. Verwijder eventuele klontjes uit het mengsel.
- Zet de maatbeker in de koelkast en laat de advocaat daar zo snel mogelijk afkoelen. Roer de advocaat gedurende het afkoelproces goed door.
- Doe de advocaat in een pot of fles en zet deze op een koele plek. Je kunt het daar tot wel drie weken lang bewaren.
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock