Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je gemakkelijk zelf de lekkerste advocaat

Heerlijk als drankje, door de taart of gewoon als toetje: advocaat, een gele en romige likeur die bij velen geliefd is gemaakt van ei, suiker en sterkedrank. Advocaat is bovendien gemakkelijk zelf te maken: we vertellen je hoe het moet.

Advocaat

Ingrediënten:

  • 1 vanillestokje
  • 160 gram suiker
  • 160 gram eidooier
  • 100 milliliter jenever, wodka of brandewijn

Zo maak je advocaat:

  1. Zet een grote pan water op het vuur en zet alvast een maatbeker in de koelkast.
  2. Schraap het vanillestokje uit. Pak een (metalen) kom en doe daar de pitjes van het vanillestokje, de eidooiers en de suiker in. Klop het geheel goed los.
  3. Voeg de drank aan het geheel toe en zet vervolgens de kom op de pan met warm water. Verwarm het geheel au bain-marie en al roerend tot een temperatuur van 63 graden (gebruik een thermometer).
  4. Haal de kom van de pan af en giet de advocaat in de maatbeker. Verwijder eventuele klontjes uit het mengsel.
  5. Zet de maatbeker in de koelkast en laat de advocaat daar zo snel mogelijk afkoelen. Roer de advocaat gedurende het afkoelproces goed door.
  6. Doe de advocaat in een pot of fles en zet deze op een koele plek. Je kunt het daar tot wel drie weken lang bewaren.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock