/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FaKE2OwcOYWhp3D1741248370.jpg)
Ingrediënten:
- 150 milliliter volle melk
- 5 eetlepels kristalsuiker
- 4 oude boterhammen
- 2 oude appeltjes
- 2 eieren
- 1 eetlepel roomboter + extra om mee in te vetten
- 1 theelepel vanille-aroma
- handje rozijnen
- snuf kaneel
Let op: zorg dat je een ovenschaal of bakvorm gebruikt die in de airfryer past.
Zo maak je broodpudding uit de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Schil de appels, snijd ze in blokjes en doe ze in de ovenschaal. Strooi er één eetlepel suiker en een snuf kaneel overheen. Rooster de appelstukjes ongeveer 10 minuten in de airfryer, tot ze zacht zijn. Haal ze eruit en zet apart.
- Maak de ovenschaal schoon en vet hem in met een beetje roomboter.
- Klop de eieren luchtig in een kom en meng ze met de melk, het vanille-aroma en de overgebleven suiker.
- Scheur de helft van de boterhammen in stukken en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal. Schenk de helft van het eimengsel erover en doe ook de geroosterde appelstukjes en de helft van de rozijnen erbij. Herhaal deze stap met de rest van het brood, het eimengsel, de rozijnen en appelstukjes.
- Duw het brood goed aan zodat alles onder het eimengsel zit. Verdeel kleine klontjes roomboter over de bovenkant.
- Bak de broodpudding ongeveer 15 minuten in de airfryer, tot hij goudbruin en stevig is.
- Serveer warm met eventueel wat verse slagroom of een bolletje ijs.
Culinair
- Miljuschka
- Adobe Stock