/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2Frz19NvnVOK1Azl1741183570.jpg)
Vele smaken
Met gevulde eieren kun je eindeloos variëren. Zo schreven we eerder al over gevulde eieren met tonijn en deelden we het ultieme recept voor een klassiek gevulde ei – met één geheim ingrediënt dat het nog lekkerder maakt. Vandaag gaan we aan de slag met een pittige variant, gemaakt met mosterd, tabasco en wat verse bieslook. Voeg er eventueel wat krokant spek aan toe voor een knapperige, hartige bite – net wat jij lekker vindt.
Ingrediënten:
Voor acht gevulde eieren
- 4 eieren
- 1 à 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel wittewijnazijn
- 2 à 3 druppels tabasco
- 1 eetlepel verse bieslook + wat extra ter garnering
- 1 theelepel paprikapoeder
- chilivlokken ter garnering (optioneel)
- krokant spek ter garnering (optioneel)
Zo maak je pittige gevulde eieren:
- Kook de eieren ongeveer 8 minuten en laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
- Pel de eieren en snijd ze doormidden.
- Lepel het eigeel uit de eieren en bewaar het eiwit even apart.
- Doe het eigeel in een kom en prak dit samen met de mayonaise, azijn en mosterd fijn.
- Snijd de bieslook fijn en voeg aan het mengsel toe.
- Breng het mengsel verder op smaak met paprikapoeder en een beetje tabasco.
- Roer het mengsel goed door en doe het vervolgens in een spuitzak.
- Leg de eierhelften op een schaal en spuit de vulling erin.
- Maak de gevulde eieren af met wat extra bieslook en garneer de eieren eventueel met wat chilivlokken en/of een paar kleine stukjes krokant spek. Smullen maar!
- Adobe Stock