Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Oma's recept voor de lekkerste aardappelsalade

Sommige recepten brengen je meteen terug naar vroeger, en deze aardappelsalade is daar een perfect voorbeeld van. Oma's geheim voor de lekkerste aardappelsalade? Maak 'm lekker romig met crème fraîche, breng de salade op smaak met verse kruiden en voeg er blokjes kaas en ei aan toe. Eet smakelijk!

Aardappelsalade

Ingrediënten:

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 150 gram augurken
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram extra belegen kaas
  • 2 bosuien
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels mosterdmayonaise
  • 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook
  • 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je oma's aardappelsalade:

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 10 minuten, totdat ze net gaar zijn. Giet af en spoel kort af met koud water om het garingsproces te stoppen.
  2. Snijd de rode ui en augurken fijn, de bosui in dunne ringen en de kaas en eieren in kleine blokjes. Meng dit samen met de aardappels in een grote kom.
  3. Meng in een apart schaaltje de crème fraîche met de mosterd-mayonaise, fijngesneden bieslook en peterselie. Roer goed door en schep dit door het aardappelmengsel.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat de salade bij voorkeur een half uurtje in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  6. Serveer en geniet!
Culinair
  • Zoete Zusjes
  • Adobe Stock