Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Simpel en lekker recept: zo maak je eisoep met bosui

Op zoek naar een eenvoudige, maar verrassende soep? Deze eisoep met bosui is licht, vol van smaak en ideaal als snelle, voedzame maaltijd. Met een vleugje paprikapoeder en door de zachte textuur van het ei is dit een gerecht dat je keer op keer wilt maken.

Eisoep

Ingrediënten:

  • 750 milliliter water
  • 2 bosuien
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je eisoep met bosui:

  1. Snijd de bosuien en bleekselderij in fijne ringen, snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de bleekselderij en het paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Schenk het water erbij, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  4. Meng de maizena met twee eetlepels water en roer dit papje door de soep.
  5. Klop de eieren los in een maatbeker en schenk ze door een zeef in de pan. Laat de eistrepen stollen in de hete soep.
  6. Roer de bosuien door de soep, breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Culinair
  • Lekker en simpel
  • Adobe Stock