/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FlL1mfK1KLQPC7i1741012570.jpg)
Ingrediënten:
- 750 milliliter water
- 2 bosuien
- 2 eieren
- 1 sjalot
- 1 stengel bleekselderij
- 1 groentebouillonblokje
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
Zo maak je eisoep met bosui:
- Snijd de bosuien en bleekselderij in fijne ringen, snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de bleekselderij en het paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten mee.
- Schenk het water erbij, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Meng de maizena met twee eetlepels water en roer dit papje door de soep.
- Klop de eieren los in een maatbeker en schenk ze door een zeef in de pan. Laat de eistrepen stollen in de hete soep.
- Roer de bosuien door de soep, breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Culinair
- Lekker en simpel
- Adobe Stock