Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Met dit geheime ingrediënt maak je de lekkerste macaroni

Macaroni zoals je 'm kent, maar dan met een verrassende twist. Dit ingrediënt voegt een diepere smaak toe en maakt de macaroni heerlijk romig, waardoor die nóg lekkerder wordt. Het geheime ingrediënt? Blauwe kaas!

Macaroni

Ingrediënten:

  • 650 milliliter tomatenpassata
  • 100 milliliter kookroom
  • 300 gram macaroni
  • 300 gram gehakt
  • 150 gram winterpeen
  • 150 gram prei
  • 100 gram gerookt ontbijtspek
  • 75 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola of roquefort)
  • 2 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • handje verse basilicum
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je de lekkerste macaroni:

  1. Snipper de uien en snijd de winterpeen en prei in blokjes. Snijd het spek in stukjes en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak het gehakt en spek op hoog vuur in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg de ui, winterpeen en prei toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg dan de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut.
  3. Schenk de passata en kookroom erbij, roer goed door en laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  4. Verkruimel de blauwe kaas en roer deze de laatste 5 minuten door de saus, zodat deze goed smelt en zich met de saus mengt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur de basilicumblaadjes.
  6. Meng de pasta door de saus, verdeel over de borden en garneer met basilicum.
Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock