/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FI7mG7t8wjkgoTH1740689285.jpg)
Ingrediënten:
- 650 milliliter tomatenpassata
- 100 milliliter kookroom
- 300 gram macaroni
- 300 gram gehakt
- 150 gram winterpeen
- 150 gram prei
- 100 gram gerookt ontbijtspek
- 75 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola of roquefort)
- 2 witte uien
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- handje verse basilicum
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de lekkerste macaroni:
- Snipper de uien en snijd de winterpeen en prei in blokjes. Snijd het spek in stukjes en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een grote pan en bak het gehakt en spek op hoog vuur in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg de ui, winterpeen en prei toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg dan de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut.
- Schenk de passata en kookroom erbij, roer goed door en laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Verkruimel de blauwe kaas en roer deze de laatste 5 minuten door de saus, zodat deze goed smelt en zich met de saus mengt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur de basilicumblaadjes.
- Meng de pasta door de saus, verdeel over de borden en garneer met basilicum.
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock