/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FvP9Zmle15p7cbl1740658637.jpg)
Ingrediënten:
- 1 liter water
- 600 gram voorgesneden Chinese wokgroenten
- 300 gram gerookte spekreepjes
- 200 gram champignons
- 4 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 kippenbouillonblokje
- peper en zout naar smaak
Zo maak je kippensoep met spekjes en pindakaas:
- Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de gerookte spekreepjes in 5 minuten krokant op middelhoog vuur.
- Snijd de champignons in plakjes en bak ze kort mee met de spekjes. Voeg vervolgens het water en het kippenbouillonblokje toe.
- Meng de pindakaas met een beetje heet water tot een gladde saus en voeg deze toe aan de bouillon.
- Breng het geheel aan de kook, voeg de wokgroenten, paprikapoeder en citroensap toe. Laat het 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan en breng vervolgens op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in kommen en serveer direct.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock