Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Makkelijk op maandag: kippensoep met spekjes en pindakaas

Op zoek naar een snel en lekker gerecht voor een drukke maandag? Deze kippensoep is de perfecte oplossing. Het geheim van de soep? De combinatie van pindakaas en spekjes, die zorgen voor een rijke smaak. Met een handvol ingrediënten zet je in een mum van tijd deze heerlijke, hartige soep op tafel.

Kippensoep

Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 600 gram voorgesneden Chinese wokgroenten
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 200 gram champignons
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 kippenbouillonblokje
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je kippensoep met spekjes en pindakaas:

  1. Verhit een braadpan zonder olie of boter en bak de gerookte spekreepjes in 5 minuten krokant op middelhoog vuur.
  2. Snijd de champignons in plakjes en bak ze kort mee met de spekjes. Voeg vervolgens het water en het kippenbouillonblokje toe.
  3. Meng de pindakaas met een beetje heet water tot een gladde saus en voeg deze toe aan de bouillon.
  4. Breng het geheel aan de kook, voeg de wokgroenten, paprikapoeder en citroensap toe. Laat het 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan en breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  5. Schep de soep in kommen en serveer direct.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock