Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je peertjes met honing en walnoten uit de oven

Deze gegratineerde peren uit de oven zijn een echte traktatie. Het zachte fruit combineert heerlijk met de krokante walnoten, de rozijnen en honing. Perfect als toetje na het eten of gewoon zomaar. Bovendien: ze zijn zo gemaakt!

Peertjes

Ingrediënten:

  • Griekse yoghurt
  • 2 conference-peren
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels suiker
  • handje walnoten
  • handje gewelde rozijnen
  • kaneel

Zo maak je peertjes uit de oven:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de peren goed, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de klokhuizen, zodat er geultjes ontstaan in de peren.
  3. Leg de peren met de snijkant naar boven in een ovenschaal.
  4. Hak de walnoten fijn en verdeel ze over de geultjes in de peren. Verdeel daarna de gewelde rozijnen, honing, suiker en een snufje kaneel over de geultjes.
  5. Bak de peren ongeveer 25 minuten in de oven tot ze lekker zacht zijn.
  6. Serveer de peertjes warm met een flinke lepel Griekse yoghurt.
Culinair
  • Lekker tafelen
  • Adobe Stock