/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FUp6S50qIKqDBUy1740653539.jpg)
Ingrediënten:
- Griekse yoghurt
- 2 conference-peren
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels suiker
- handje walnoten
- handje gewelde rozijnen
- kaneel
Zo maak je peertjes uit de oven:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de peren goed, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de klokhuizen, zodat er geultjes ontstaan in de peren.
- Leg de peren met de snijkant naar boven in een ovenschaal.
- Hak de walnoten fijn en verdeel ze over de geultjes in de peren. Verdeel daarna de gewelde rozijnen, honing, suiker en een snufje kaneel over de geultjes.
- Bak de peren ongeveer 25 minuten in de oven tot ze lekker zacht zijn.
- Serveer de peertjes warm met een flinke lepel Griekse yoghurt.
Culinair
- Lekker tafelen
- Adobe Stock