Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Brood bakken in de airfryer: zo doe je dat

Versgebakken brood, knapperig van buiten en zacht van binnen – en dat gewoon uit de airfryer! Met een handvol ingrediënten, en een beetje geduld, bak je in een heerlijk brood, zonder dat je een oven nodig hebt. 

Brood

Ingrediënten:

Voor één brood

  • 1 zakje instant gist
  • 150 ml lauwwarm water
  • 50 gram tarwemeel
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel suiker
  • snuf zout
  • handje zonnebloempitten

Zo bak je een brood in de airfryer:

  1. Los de gist op in een grote kom met lauwwarm water.
  2. Voeg het tarwemeel, de bloem, het zout en de suiker toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  3. Dek vervolgens de kom af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  4. Vorm daarna het deeg tot een bal en bestuif deze met wat extra bloem.
  5. Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier, bestuif dit met een beetje bloem en leg het deeg erin. Strooi de zonnebloempitten over de bovenkant en laat het deeg nog eens een uur rijzen in de airfryer, zonder deze aanstaat.
  6. Bak dan het brood in de airfryer op 180 graden voor ongeveer 25-30 minuten. Het brood is gaar als het hol klinkt wanneer je op de onderkant tikt. Laat even afkoelen en geniet van je zelfgebakken brood!
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock