/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F03%2FLbzAPmTyGwY1PD1741097438.jpg)
Ingrediënten:
- 100 gram ongezouten roomboter
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 130 gram bruine basterdsuiker
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel vanille-extract
- snuf zout
- handvol ongezouten pecannoten en/of walnoten
Zo maak je bananenbrood uit de airfryer:
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Prak twee bananen fijn in een grote mengkom. Voeg de eieren, roomboter, vanille-extract en basterdsuiker toe en mix met een handmixer tot een glad beslag.
- Hak de pecannoten grof. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het beslag en spatel dit samen met de kaneel, het snufje zout en de pecannoten en/of walnoten erdoor.
- Giet het beslag in een cakevorm. Halveer de overgebleven banaan in de lengte en leg deze bovenop het beslag. \
- Bak de cake 55-60 minuten op 150 graden in de airfryer. Dek na 25 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt.
- Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Komt deze er schoon en droog uit? Dan is de cake klaar.
- Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm, haal 'm eruit en laat hem nog een uur verder afkoelen op een rooster. Snijd in plakken en geniet!
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock