Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je bananenbrood uit de airfryer

Veel rijpe bananen in huis? Dan is het maken van een bananenbrood altijd een goed idee – en helemaal als je dit in de airfryer bereidt. Dit recept is snel, simpel en ongelooflijk lekker: laten we aan de slag gaan. 

Bananenbrood

Ingrediënten:

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 130 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snuf zout
  • handvol ongezouten pecannoten en/of walnoten

Zo maak je bananenbrood uit de airfryer:

  1. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Prak twee bananen fijn in een grote mengkom. Voeg de eieren, roomboter, vanille-extract en basterdsuiker toe en mix met een handmixer tot een glad beslag.
  2. Hak de pecannoten grof. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het beslag en spatel dit samen met de kaneel, het snufje zout en de pecannoten en/of walnoten erdoor.
  3. Giet het beslag in een cakevorm. Halveer de overgebleven banaan in de lengte en leg deze bovenop het beslag. \
  4. Bak de cake 55-60 minuten op 150 graden in de airfryer. Dek na 25 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt.
  5. Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Komt deze er schoon en droog uit? Dan is de cake klaar.
  6. Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm, haal 'm eruit en laat hem nog een uur verder afkoelen op een rooster. Snijd in plakken en geniet!
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock