/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FjcsTtFqzKgeiul1740566113.jpg)
Ingrediënten:
- 280 gram kersen op sap
- 200 gram MonChou-roomkaas
- 150 gram tarwebloem
- 250 milliliter melk
- 3 eetlepels roomboter
- 3 eieren
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel maïzena
- 1 theelepel vanille-aroma
- snufje zout
- takje munt ter garnering
Zo maak je crêpes met warme kersen en MonChou:
- Smelt twee eetlepels roomboter in een steelpan of de magnetron en laat iets afkoelen.
- Zeef de tarwebloem in een beslagkom en meng met het zout. Voeg vervolgens de eieren, melk, gesmolten boter, het citroensap en vanille-aroma toe. Mix tot een glad beslag.
- Verhit wat boter in een koekenpan en giet er een dun laagje beslag bij. Bak de crêpe aan beide kanten goudbruin en herhaal dit proces totdat al het beslag op is. Er is genoeg voor ongeveer zes crêpes.
- Meng de maïzena met het water totdat er een papje ontstaat. Laat de kersen uitlekken, maar vang het sap op in een pannetje. Verwarm het sap op middelhoog vuur en voeg het papje van maïzena toe. Roer dit goed door met een garde en laat het sap indikken.
- Voeg de kersen toe aan het sap en kook het nog een paar minuten op laag vuur.
- Roer de poedersuiker en honing door de roomkaas zodat er een romige crème ontstaat.
- Beleg de crêpes met de crème en de warme kersen. Vouw ze dicht of rol ze op en garneer met muntblaadjes.
Culinair
- Leuke Recepten
- Adobe Stock