Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je beenham klaar in de airfryer

Wil je een smaakvol stuk beenham op tafel zetten, zonder gedoe? De airfryer is hier perfect voor: door de hete lucht krijgt de ham een heerlijke korst, terwijl hij vanbinnen sappig blijft. Met een simpele marinade van mosterd, honing en tijm geef je het vlees net dat beetje extra.

Airfryer

Ingrediënten:

  • 550 gram oven-beenham
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1,5 eetlepel honing
  • ½ eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 10 gram verse tijm
  • peper en zout naar smaak

Let op: zorg dat je een oven- of aluminiumschaal hebt die in de airfryer past.

Zo maak je beenham klaar in de airfryer:

  1. Verwarm de airfryer voor op 175 graden.
  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng ze in een kom met de mosterd, honing, zonnebloemolie en het knoflookpoeder. Breng de marinade verder op smaak met peper en zout.
  3. Smeer de beenham rondom in met de marinade en leg de ham in de oven- of aluminiumschaal.
  4. Zet de schaal in de airfryer en bak de beenham in ongeveer 40 minuten gaar. Bedruip de beenham regelmatig met de vrijgekomen marinade tijdens het bakken.
  5. Haal de beenham uit de airfryer, laat deze een paar minuten rusten en snijd 'm vervolgens in dunne plakken.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock