/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2F1InjbE28mtLZby1740490929.jpg)
Ingrediënten:
- 250 milliliter crème fraîche
- 175 gram geraspte kaas
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 5 eieren
- 2 courgettes
- 2 zoete puntpaprika's
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- handje verse peterselie
- zout en peper naar smaak
Zo maak je een groentecake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig met het paprikapoeder.
- Snijd ondertussen de courgettes en puntpaprika's in kleine blokjes. Bak ze nog een paar minuten mee met de ui. Giet eventueel overtollig vocht uit de pan af.
- Snijd de verse peterselie fijn en meng het in een kom met de gebakken groenten, geraspte kaas en crème fraîche.
- Klop in een aparte kom de eieren los en voeg er het zelfrijzend bakmeel en peper en zout naar smaak aan toe. Meng tot een glad beslag.
- Roer beide mengsels goed door elkaar tot een egaal cakebeslag. Vet een cakevorm in en stort het beslag in de vorm.
- Bak de cake in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de cake afkoelen voordat je 'm serveert.
Culinair
- Brenda Kookt
- Adobe Stock