Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Verrassend recept: zo maak je een groentecake

Met dit recept voor groentecake zet je een lekker gevarieerd gerecht op tafel: eet het als gezonde snack, als lunch of als hoofdgerecht met salade erbij. Het is een soort van quiche, maar dan zonder deeg en een stuk sneller gemaakt. Laat je verrassen! 

Groentecake

Ingrediënten:

  • 250 milliliter crème fraîche
  • 175 gram geraspte kaas
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 2 courgettes
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • handje verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je een groentecake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig met het paprikapoeder.
  3. Snijd ondertussen de courgettes en puntpaprika's in kleine blokjes. Bak ze nog een paar minuten mee met de ui. Giet eventueel overtollig vocht uit de pan af.
  4. Snijd de verse peterselie fijn en meng het in een kom met de gebakken groenten, geraspte kaas en crème fraîche.
  5. Klop in een aparte kom de eieren los en voeg er het zelfrijzend bakmeel en peper en zout naar smaak aan toe. Meng tot een glad beslag.
  6. Roer beide mengsels goed door elkaar tot een egaal cakebeslag. Vet een cakevorm in en stort het beslag in de vorm.
  7. Bak de cake in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de cake afkoelen voordat je 'm serveert.
Culinair
  • Brenda Kookt
  • Adobe Stock