/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FIdmou5ruLyOlLp1740405940.jpg)
Ingrediënten:
Voor vier pasteitjes
- 250 gram champignons
- 150 gram kipfilet
- 40 gram bloem
- 300 milliliter water
- 100 milliliter verse slagroom
- 4 pasteibakjes
- 3 eetlepels roomboter
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 witte ui
- handje hazelnoten
- peper en zout naar smaak
Zo maak je pasteitjes met kipragout:
- Zet een kleine pan met water op het vuur en kook hierin de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen.
- Breng in een andere pan 300 milliliter water aan de kook en los hierin het kippenbouillonblokje op.
- Hak de champignons fijn. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de champignons tot ze zacht zijn.
- Snipper ondertussen de ui. Smelt de resterende boter in een koekenpan, voeg de ui toe en bak deze glazig.
- Voeg de bloem toe aan de ui en bak al roerend 2 minuten mee tot er een roux ontstaat.
- Voeg de bouillon beetje bij beetje toe aan de roux, terwijl je blijft roeren met een garde. Roer vervolgens de slagroom erdoor en laat de saus iets indikken.
- Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar en voeg deze samen met de gebakken champignons en tijm toe aan de ragout. Bak nog 1 minuut mee en breng op smaak met peper en zout.
- Hak de hazelnoten fijn.
- Schep de ragout in de pasteibakjes en garneer met de gehakte hazelnoten.
Culinair
- Leuke Recepten
- Adobe Stock