/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FfTek0dg7oZpBJJ1740392799.jpg)
Ingrediënten:
Voor het wafeldeeg
- 425 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram roomboter
- 140 gram kristalsuiker
- 50 gram cacao
- 5 eetlepels melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- snuf zout
Voor de stroopvulling
- 250 gram karamelstroop
- 125 gram kristalsuiker
- 100 gram roomboter
- 2 flinke eetlepels gemalen koffie
- 1 theelepel vanille-aroma
Zo maak je stroopwafels met hopjes:
Het wafeldeeg maken
- Smelt de roomboter in een pan op laag vuur of in de magnetron en laat het iets afkoelen.
- Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, cacao, kristalsuiker, vanillesuiker en een snufje zout.
- Voeg het ei, de melk en de gesmolten boter toe aan de droge ingrediënten.
- Kneed het geheel met de hand of met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
- Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten op een koele plek.
De stroopvulling maken
- Doe de karamelstroop, kristalsuiker, roomboter, gemalen koffie en vanille-aroma in een steelpan.
- Verwarm het mengsel op middelhoog vuur en roer regelmatig totdat de suiker volledig is opgelost.
- Laat de vulling nog 3 tot 5 minuten zachtjes doorkoken, zodat de koffie goed in de stroop trekt en de vulling iets indikt.
- Zet het vuur uit en laat de stroopvulling afkoelen tot een smeerbare dikte.
De wafels bakken en vullen
- Verdeel het deeg in 24 gelijke bolletjes.
- Verhit een wafelijzer en bak elk bolletje in 1 tot 2 minuten goudbruin.
- Haal de wafel direct uit het ijzer en steek er met een uitsteker een ronde vorm uit.
- Snijd de warme wafel voorzichtig horizontaal doormidden met een scherp mes.
- Laat de wafels kort afkoelen en bak ondertussen de rest.
- Smeer een royale hoeveelheid stroopvulling op één helft van de wafel en plaats de andere helft erbovenop.
- Druk de wafel voorzichtig aan, zodat de vulling mooi verdeeld wordt.
- Laat de wafels iets opstijven en geniet.
Culinair
- Bakkriebels
- Adobe Stock