Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je zelf schnitzels in de airfryer

Er gaat niets boven een zelfgemaakte schnitzel met een lekker krokant korstje. Gelukkig hoef je daar niet voor in de weer met een pan vol olie, want in de airfryer worden ze net zo lekker! Dit recept voor varkensschnitzels is bovendien simpel en ideaal voor een doordeweekse maaltijd.

Schnitzels

Ingrediënten:

Voor 2 schnitzels

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 50 gram bloem
  • 50 gram paneermeel
  • 1 ei
  • peper zout naar smaak

Zo maak je zelf schnitzels uit de airfryer:

  1. Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  2. Zet drie diepe borden klaar: één met bloem, één met paneermeel en één met het losgeklopte ei.
  3. Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  4. Haal de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan zodat het stevig blijft zitten.
  5. Leg de schnitzels op een vel bakpapier in het mandje van de airfryer.
  6. Bak de schnitzels in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Draai ze halverwege voorzichtig om voor een gelijkmatige garing.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock