Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Met dit geheime ingrediënt maak je de allerlekkerste groentesoep

Niets zo verwarmend als een kom zelfgemaakte groentesoep, maar wist je dat één verrassend ingrediënt je soep nog lekkerder maakt? Steranijs geeft een subtiele, aromatische toevoeging aan de soep die goed samengaat met de zoetheid van groenten. Eet smakelijk!

Groentesoep

Ingrediënten:

Voor een flinke pan soep

  • 800 gram soepgroenten
  • 100 gram vermicelli
  • 300 gram verse soepballetjes
  • 3 liter water
  • 2 stukjes steranijs
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 laurierbladeren
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je de allerlekkerste groentesoep:

  1. Doe het water in een grote pan samen met de soepgroenten, groentebouillonblokjes, stukjes steranijs en laurierbladeren. Breng het water aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg de vermicelli en gehaktballetjes toe en kook ze nog 5 tot 10 minuten mee.
  3. Verwijder de laurierbladeren en stukjes steranijs en breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock