/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2Fduh1F43cP0WG671740054269.jpg)
Ingrediënten:
- 250 gram gedroogde pruimen
- 200 gram rozijnen
- 15 gram roomboter
- 3 eetlepels appelstroop
- 1,5 eetlepel aardappelzetmeel
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 theelepel appelciderazijn
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 1 liter water
Zo maak je proemenkreuze:
- Doe de pruimen en rozijnen in een pan met het water en laat ze een nacht weken in de koelkast.
- Breng de volgende dag het weekwater met de pruimen en rozijnen aan de kook en voeg de suiker, appelciderazijn, appelstroop, kaneel en roomboter toe. Roer dit goed door en laat het nog 5 minuten doorkoken op laag vuur.
- Voeg het aardappelzetmeel toe om de pruimenmoes te laten indikken. Roer goed totdat de gewenste dikte is bereikt.
- Serveer de proemenkreuze warm of koud, als groente bij de aardappels of als zoete moes bij een dessert.
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock