/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FxYIRMNTyLfUkv21740043028.jpg)
Ingrediënten:
- 40 gram roomboter
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 4 harde peren
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- scheutje amaretto
Zo maak je perenflappen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
- Verhit de roomboter in een koekenpan. Voeg de stukjes peer, de vanillesuiker, 1,5 eetlepel kristalsuiker, het kaneelpoeder en een scheutje amaretto toe. Bak al roerend op middelhoog vuur tot de peren na ongeveer 5 minuten wat zachter zijn en de boter met de suiker een karamellaagje vormt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Zodra ze zacht genoeg zijn, verdeel je de perenvulling over de plakjes. Vouw ze diagonaal dicht en druk de randen aan met een vork.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de perenflappen erop.
- Klop het ei los en bestrijk de bovenkanten van de flappen ermee. Strooi tot slot de overgebleven suiker over de perenflappen.
- Bak de perenflappen in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Culinair
- Keukenliefde
- Adobe Stock