Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Klassieker met een twist: perenflappen in plaats van appelflappen

Ben je dol op appelflappen, maar wil je eens iets anders proberen? Maak kennis met de perenflap: een vulling van peren, kaneel en een vleugje amaretto maakt deze traktatie onweerstaanbaar. Lekker bij de koffie, als tussendoortje of gewoon omdat het kan. En het mooiste? Ze zijn super makkelijk om te maken.

Perenflappen

Ingrediënten:

  • 40 gram roomboter
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 4 harde peren
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • scheutje amaretto

Zo maak je perenflappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
  3. Verhit de roomboter in een koekenpan. Voeg de stukjes peer, de vanillesuiker, 1,5 eetlepel kristalsuiker, het kaneelpoeder en een scheutje amaretto toe. Bak al roerend op middelhoog vuur tot de peren na ongeveer 5 minuten wat zachter zijn en de boter met de suiker een karamellaagje vormt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Zodra ze zacht genoeg zijn, verdeel je de perenvulling over de plakjes. Vouw ze diagonaal dicht en druk de randen aan met een vork.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de perenflappen erop.
  6. Klop het ei los en bestrijk de bovenkanten van de flappen ermee. Strooi tot slot de overgebleven suiker over de perenflappen.
  7. Bak de perenflappen in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Culinair
  • Keukenliefde
  • Adobe Stock