/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2F95Kg8s2bX7yZkP1739972426.jpg)
Ingrediënten:
- 90 gram roomboter
- 40 gram basterdsuiker
- 150 gram bloem
- 50 milliliter kandijsiroop
- 5 gram bakpoeder
- 1 groot ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel koekkruiden
- snuf zeezout
Zo maak je kandijkoekjes:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Klop de boter luchtig samen met de basterdsuiker en vanillesuiker.
- Voeg de kandijsiroop toe aan de boter en mix tot een glad geheel. Voeg ook het ei toe en mix nogmaals.
- Voeg de koekkruiden, bloem, het bakpoeder en een snuf zeezout toe aan de kom en kneed het geheel tot een mooi deeg. Het kan nog licht plakkerig zijn.
- Verpak het deeg in folie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat (bijvoorbeeld met een vork of lepel).
- Bak de kandijkoekjes in 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen en leg ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Culinair
- Baktotaal
- Adobe Stock