Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker bij de koffie: zo maak je zelf kandijkoekjes

Er gaat niets boven de geur van versgebakken koekjes in huis, en deze kandijkoekjes zijn een echte traktatie. De combinatie van kandijsiroop, koekkruiden en een vleugje vanille maakt ze lekker kruidig en toch zoet. Perfect bij een kop thee of koffie!

Kandijkoekjes

Ingrediënten:

  • 90 gram roomboter
  • 40 gram basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 50 milliliter kandijsiroop
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 groot ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • snuf zeezout

Zo maak je kandijkoekjes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop de boter luchtig samen met de basterdsuiker en vanillesuiker.
  3. Voeg de kandijsiroop toe aan de boter en mix tot een glad geheel. Voeg ook het ei toe en mix nogmaals.
  4. Voeg de koekkruiden, bloem, het bakpoeder en een snuf zeezout toe aan de kom en kneed het geheel tot een mooi deeg. Het kan nog licht plakkerig zijn.
  5. Verpak het deeg in folie en laat het minstens een uur rusten in de koelkast.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat (bijvoorbeeld met een vork of lepel).
  7. Bak de kandijkoekjes in 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  8. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen en leg ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Culinair
  • Baktotaal
  • Adobe Stock