/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FdYXOXjaAb3etEv1739962932.jpg)
Ingrediënten:
Voor twee stuks
- 2 kipfilets
- 2 plakjes serranoham of kalkoenham
- 2 plakjes belegen kaas
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 ei
- 100 gram panko
- 50 gram bloem
- ½ theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
Zo maak je kip cordon bleu in de airfryer:
- Snijd de kipfilets horizontaal in, maar laat ze aan één kant vastzitten zodat er een soort "boekje" ontstaat.
- Leg in het midden van elke kipfilet een plakje ham en kaas en klap de kip voorzichtig dicht.
- Druk de randen goed aan en gebruik cocktailprikkers of keukentouw om de kip stevig te sluiten.
- Bestrooi de buitenkant van de kip met zout, peper en paprikapoeder voor extra smaak.
- Zet drie diepe borden klaar: één met bloem, één met een losgeklopt ei gemengd met Griekse yoghurt en één met panko.
- Haal de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het ei-mengsel en als laatste door de panko. Zorg dat ze overal goed bedekt zijn voor een mooie krokante laag.
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Leg de gepaneerde kipfilets in de airfryer en bak ze in ongeveer 18-20 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
- Haal de kip uit de airfryer en verwijder voorzichtig de cocktailprikkers of het keukentouw.
Culinair
- Airfryer Totaal
- Adobe Stock