Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kip cordon bleu uit de airfryer: simpel en lekker

Een lekker krokante kip cordon bleu, maar dan uit de airfryer! Door de combinatie van kip met ham en kaas, verpakt in een knapperig jasje, is dit een echte favoriet. En dankzij de airfryer is dit gerecht niet alleen eenvoudig te maken, maar ook minder vet dan de gefrituurde variant. We vertellen je hoe het moet. 

Airfryer

Ingrediënten:

Voor twee stuks

  • 2 kipfilets
  • 2 plakjes serranoham of kalkoenham
  • 2 plakjes belegen kaas
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 100 gram panko
  • 50 gram bloem
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je kip cordon bleu in de airfryer:

  1. Snijd de kipfilets horizontaal in, maar laat ze aan één kant vastzitten zodat er een soort "boekje" ontstaat.
  2. Leg in het midden van elke kipfilet een plakje ham en kaas en klap de kip voorzichtig dicht.
  3. Druk de randen goed aan en gebruik cocktailprikkers of keukentouw om de kip stevig te sluiten.
  4. Bestrooi de buitenkant van de kip met zout, peper en paprikapoeder voor extra smaak.
  5. Zet drie diepe borden klaar: één met bloem, één met een losgeklopt ei gemengd met Griekse yoghurt en één met panko.
  6. Haal de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het ei-mengsel en als laatste door de panko. Zorg dat ze overal goed bedekt zijn voor een mooie krokante laag.
  7. Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  8. Leg de gepaneerde kipfilets in de airfryer en bak ze in ongeveer 18-20 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  9. Haal de kip uit de airfryer en verwijder voorzichtig de cocktailprikkers of het keukentouw.
Culinair
  • Airfryer Totaal
  • Adobe Stock