/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FO1NxsZLlZ1ug8s1739962103.jpg)
Ingrediënten:
Voor acht grote mergpijpjes
- 350 gram marsepein
- 200 gram melk- of pure chocolade
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram poedersuiker
- 80 gram suiker
- 55 gram bloem
- 3 eieren
- 3 eetlepels frambozenjam
- 2 eetlepels maizena
- 1 theelepel vanille-extract
Zo maak je mergpijpjes:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Splits de eieren en klop het eiwit stijf met 50 gram suiker tot stevige pieken.
- Klop vervolgens in een aparte kom de eidooiers met de resterende suiker luchtig en romig.
- Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.
- Zeef de bloem en maizena erboven en doe dit voorzichtig door het beslag om de luchtigheid te behouden.
- Giet het beslag op de bakplaat en strijk het uit tot een rechthoek van ongeveer 2 centimeter dik.
- Bak het biscuit in 12-15 minuten goudbruin en gaar en laat het volledig afkoelen.
- Klop ondertussen de roomboter met de poedersuiker en het vanille-extract tot een luchtige botercrème.
- Zet de botercrème minimaal 30 minuten in de koelkast om iets op te stijven.
- Snijd de biscuitplak bij zodat je een nette rechthoek krijgt.
- Halveer de plak over de breedte, zodat je twee gelijke stukken hebt.
- Smeer op één stuk een dunne laag frambozenjam en op het andere een laag botercrème.
- Leg de twee stukken op elkaar met de jam- en botercrèmezijde tegen elkaar.
- Strijk de bovenkant in met een dunne laag botercrème en zet het geheel 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Rol de marsepein uit tot dunne rechthoeken die de mergpijpjes volledig kunnen bedekken, behalve de zijkanten.
- Snijd vervolgens het gekoelde biscuitmengsel in acht gelijke stukken.
- Bestrijk de zijkanten met een dun laagje botercrème.
- Rol de marsepein om elk stukje en druk de naden voorzichtig dicht met een beetje water.
- Smelt de chocolade au bain-marie en doop de uiteinden van de mergpijpjes in de gesmolten chocolade en laat ze uitharden op een vel bakpapier.
- Laat de mergpijpjes nog even opstijven in de koelkast voordat je ze serveert.
Culinair
- Eef kookt zo
- Adobe Stock