Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Romige aardappelsoep met Parmezaanse kaas: hartverwarmend en makkelijk

Op zoek naar een simpel maar smaakvol soeprecept? Deze romige aardappelsoep is precies wat je nodig hebt! Met aardappels, kookroom en een vleugje Parmezaanse kaas krijgt de soep een lekker volle smaak. Perfect als lunch, voorgerecht of een lichte avondmaaltijd. Serveer ‘m met brood of voeg spekjes toe voor een extra hartige twist.

Aardappelsoep

Ingrediënten:

Voor twee personen

  • 700 milliliter water
  • 500 gram iets kruimige aardappels
  • 75 milliliter kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 1 witte ui
  • 1 theelepel citroensap
  • handje verse peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • verse bieslook

Zo maak je romige aardappelsoep:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  3. Schenk het water in de pan, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Controleer of de aardappels zacht zijn. Zo niet, kook de soep dan nog 5 minuten langer.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Roer vervolgens de kookroom en het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met Parmezaanse kaas en peterselie.

Tip: maak de soep extra lekker door er krokant gebakken spekjes over te strooien of te serveren met een knapperig sneetje brood. Eet smakelijk!

Culinair
  • Lekker en Simpel
  • Adobe Stock