/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2Fu19jIwDPa5nZK91739890960.jpg)
Ingrediënten:
Voor twee personen
- 700 milliliter water
- 500 gram iets kruimige aardappels
- 75 milliliter kookroom
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1,5 groentebouillonblokje
- 1 witte ui
- 1 theelepel citroensap
- handje verse peterselie
- peper en zout naar smaak
- verse bieslook
Zo maak je romige aardappelsoep:
- Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze een paar minuten mee.
- Schenk het water in de pan, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Controleer of de aardappels zacht zijn. Zo niet, kook de soep dan nog 5 minuten langer.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Roer vervolgens de kookroom en het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met Parmezaanse kaas en peterselie.
Tip: maak de soep extra lekker door er krokant gebakken spekjes over te strooien of te serveren met een knapperig sneetje brood. Eet smakelijk!
Culinair
- Lekker en Simpel
- Adobe Stock