Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk recept: zo maak je een toetje met stroopwafel en mascarpone

Dit toetje met stroopwafel en mascarpone is de perfecte combinatie van romig, zoet en een beetje knapperig. Het is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken, zelfs voor beginners. In een handomdraai tover je een heerlijk dessert op tafel waar iedereen van zal smullen!

Stroopwafel

Ingrediënten:

Voor vier toetjes

  • 200 milliliter slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 3 grote stroopwafels
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • kant-en-klare karamelsaus
  • snuf kaneel

Zo maak je een toetje met stroopwafel en mascarpone:

  1. Klop in een kom de slagroom stijf met 1 eetlepel basterdsuiker. Klop in een andere kom de mascarpone zacht met de rest van de suiker.
  2. Schep de slagroom door de mascarpone met het citroensap en een snuf kaneel. Laat het 10 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Hak de stroopwafels fijn. Schep om de beurt een laagje monchouroom, stroopwafel en karamel in de glaasjes. Herhaal dit totdat alles op is en eindig met een topping van stroopwafelkruimels en karamelsaus.
  4. Serveer de toetjes direct.
Culinair
  • Keuken Liefde
  • Adobe Stock