/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FtQUKU9OfpKsyWH1739790750.jpg)
Advocaat
Romig, vol en fluweelzacht: advocaat is een likeurtje dat al generaties lang harten (en lepeltjes!) verovert. Ooit het drankje van grootmoeders op zondagmiddag, maar inmiddels een veelzijdige smaakmaker in de keuken. Deze eierlikeur, gemaakt van eidooiers, suiker en brandewijn, is namelijk niet alleen heerlijk met een toef slagroom, maar ook perfect voor baksels en desserts, zoals deze tiramisu. Maak je advocaat zelf (klik hier voor een gemakkelijk basisrecept) of kies een kant-en-klare versie uit de supermarkt of slijterij. Tijd om aan de slag te gaan!
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 250 gram mascarpone
- 8 eetlepels advocaat
- 100 milliliter slagroom
- 4 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 12 lange vingers + wat extra ter garnering
- 125 milliliter sterke koffie (zoals espresso)
- chocoladeschaafsel en/of wat kaneel ter garnering (optioneel)
Zo maak je de tiramisu met advocaat:
- Mix de mascarpone met de slagroom, suiker en vanillesuiker tot een dik en romig mengsel.
- Breek zes lange vingers in kleine stukjes, doop ze in de koffie en verdeel ze over de bodem van vier glazen of coupes of een kleine schaal. Schep hier de helft van de mascarponecrème over en verdeel de helft van de advocaat erover.
- Herhaal deze stap met nog eens zes lange vingers: breek ze, doop ze in de koffie en leg ze boven op de laag met advocaat. Verdeel vervolgens de rest van de mascarponecrème en de overgebleven advocaat erover.
- Bewaar de tiramisu afgedekt in de koelkast tot het serveren, of serveer 'm direct. Maar als de smaken een tijdje koud in de koelkast kunnen trekken, is dit toetje nóg lekkerder. Je kunt 'm daarom het beste een paar uur – of zelfs een dag – van te voren maken.
- Garneer eventueel de tiramisu bij het serveren met wat extra lange vingers, chocoladeschaafsel of -vlokken en/of wat kaneel, maar dit hoeft niet per se. Geniet ervan!
- JUMBO
- Adobe Stock