Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Fluitje van een cent: zo maak je een macaronischotel in de airfryer

Op zoek naar een snelle maaltijd die je gewoon in de airfryer kunt maken? Deze romige macaronischotel is lekker en bovendien zo gemaakt. Goed gevuld met groenten en gehakt, met een krokante bovenlaag van kaas. Fluitje van een cent!

Airfryer

Ingrediënten:

  • 800 gram tomatensaus
  • 300 gram macaroni
  • 250 gram champignons
  • 200 gram geraspte kaas
  • 200 gram gehakt
  • 75 gram mascarpone
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 witte uien
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 250 milliliter water
  • peper en zout naar smaak

Let op: voor dit recept heb je een ovenschotel nodig die in de airfryer past.

Zo maak je een macaronischotel in de airfryer:

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook in ongeveer 5 minuten glazig.
  2. Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg de groenten, het gehakt en de Italiaanse kruiden toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
  3. Voeg de tomatensaus en het water toe aan de pan en breng aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes stoven.
  4. Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180 graden.
  5. Voeg de mascarpone en macaroni toe aan de pan en roer goed door. Let op: als je zeker wilt zijn dat de pasta goed gaar wordt, kook dan de macaroni eerst 5 minuten voor in heet water.
  6. Vet een ovenschaal in en giet het mengsel in de schaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  7. Zet de ovenschaal in de airfryer. Bak de schotel afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten. Haal daarna de folie eraf en bak nog 10 minuten tot de kaas mooi goudbruin is.
  8. Controleer of de macaroni goed gaar is. Zo niet, bak nog een paar minuten langer zonder folie.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock