/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FSclSqAJgNJQiBy1739785828.jpg)
Ingrediënten:
- 800 gram tomatensaus
- 300 gram macaroni
- 250 gram champignons
- 200 gram geraspte kaas
- 200 gram gehakt
- 75 gram mascarpone
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 witte uien
- 1 paprika
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 250 milliliter water
- peper en zout naar smaak
Let op: voor dit recept heb je een ovenschotel nodig die in de airfryer past.
Zo maak je een macaronischotel in de airfryer:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook in ongeveer 5 minuten glazig.
- Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg de groenten, het gehakt en de Italiaanse kruiden toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
- Voeg de tomatensaus en het water toe aan de pan en breng aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes stoven.
- Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180 graden.
- Voeg de mascarpone en macaroni toe aan de pan en roer goed door. Let op: als je zeker wilt zijn dat de pasta goed gaar wordt, kook dan de macaroni eerst 5 minuten voor in heet water.
- Vet een ovenschaal in en giet het mengsel in de schaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Zet de ovenschaal in de airfryer. Bak de schotel afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten. Haal daarna de folie eraf en bak nog 10 minuten tot de kaas mooi goudbruin is.
- Controleer of de macaroni goed gaar is. Zo niet, bak nog een paar minuten langer zonder folie.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock