Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een heerlijke perencake

Toffe peren maken een overheerlijke perencake! Dit baksel doet het op iedere gelegenheid goed: van een verjaardag tot een gezellig bakje koffie met familie op zondagochtend. En het mooie is: de cake is in een paar simpele stappen klaar. Wij leggen je uit hoe. 

Perencake

Ingrediënten:

  • 2 conference-peren
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram amandelmeel
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel

Zo maak je de perencake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Klop de boter en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix dit goed door. Doe vervolgens het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, een snufje kaneel en het vanille-extract erbij en meng tot een mooi glad beslag.
  3. Schil de peren en snijd vervolgens één peer in kleine stukjes; de andere peer gebruik je pas in stap 6.
  4. Voeg de perenstukjes toe aan het beslag en roer goed door.
  5. Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  6. Snijd grove plakjes van de overige peer en leg deze boven op het beslag of doe ze midden in de cake; net wat jij lekkerder en mooier vindt.
  7. Bak de perencake 60 minuten in de oven, of tot-ie gaar is. Check dit met een satéprikker: komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar.
  8. Laat de cake even afkoelen voordat je 'm uit de vorm haalt. Geniet ervan!
Culinair
  • Adobe Stock