/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2F7XXBCQfbBpLnzC1739521820.jpg)
Ingrediënten:
- 2 conference-peren
- 150 gram ongezouten roomboter
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 125 gram amandelmeel
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel kaneel
Zo maak je de perencake:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Klop de boter en suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix dit goed door. Doe vervolgens het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, een snufje kaneel en het vanille-extract erbij en meng tot een mooi glad beslag.
- Schil de peren en snijd vervolgens één peer in kleine stukjes; de andere peer gebruik je pas in stap 6.
- Voeg de perenstukjes toe aan het beslag en roer goed door.
- Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Snijd grove plakjes van de overige peer en leg deze boven op het beslag of doe ze midden in de cake; net wat jij lekkerder en mooier vindt.
- Bak de perencake 60 minuten in de oven, of tot-ie gaar is. Check dit met een satéprikker: komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar.
- Laat de cake even afkoelen voordat je 'm uit de vorm haalt. Geniet ervan!
Culinair
- Adobe Stock