Lifestylemagazine over Noord-Nederland

In een handomdraai op tafel: zo maak je kaasstengels

Wie houdt er nou niet van kaasstengels? Ze zijn lekker knapperig, vol van smaak en altijd een succes als snack op een verjaardag of een avond bankhangen. In dit recept leggen we uit hoe je ze zelf maakt. Makkelijk, en bovendien snel klaar!

Kaasstengels

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 175 gram oude kaas (geraspt)
  • eigeel van 1 ei
  • 1 theelepel paprikapoeder

Zo maak je kaasstengels:

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Plak twee plakjes bladerdeeg aan elkaar vast zodat een rechthoek ontstaat. Snijd vervolgens vier lange stroken van deze rechthoek. Herhaal dit met de overige plakjes bladerdeeg.
  3. Klop het ei los met het paprikapoeder. Bestrijk de stroken bladerdeeg met wat eigeel, gebruik hiervoor een kwastje.
  4. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de spiralen nogmaals met het eigeel en strooi de geraspte kaas eroverheen.
  5. Bak de kaasstengels in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Culinair
  • Albert Heijn
  • Adobe Stock