/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FrXmBHH6u2EOprP1739453143.jpg)
Ingrediënten:
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 175 gram oude kaas (geraspt)
- eigeel van 1 ei
- 1 theelepel paprikapoeder
Zo maak je kaasstengels:
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Plak twee plakjes bladerdeeg aan elkaar vast zodat een rechthoek ontstaat. Snijd vervolgens vier lange stroken van deze rechthoek. Herhaal dit met de overige plakjes bladerdeeg.
- Klop het ei los met het paprikapoeder. Bestrijk de stroken bladerdeeg met wat eigeel, gebruik hiervoor een kwastje.
- Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de spiralen nogmaals met het eigeel en strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de kaasstengels in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock