/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2F6rRKqPdSQixFmp1739445474.jpg)
Ingrediënten:
- 200 gram poedersuiker
- 100 gram frambozen
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 20 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- snuf zout
- 12 papieren muffinvormpjes
Zo maak je roze koeken:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de roomboter luchtig met de kristalsuiker en vanillesuiker. Voeg de eieren, het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en mix het geheel nogmaals tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de koeken ongeveer 15 minuten in de oven, totdat ze licht goudbruin en gaar zijn. Ze moeten goed gerezen en stevig zijn, maar nog zacht van binnen.
- Laat de koeken goed afkoelen op een rooster. Terwijl de koeken afkoelen, pureer je de frambozen en duw je ze door een zeef om het sap van de pulp te scheiden.
- Meng het frambozensap met de poedersuiker tot een glazuur. Het moet een dikke, maar smeerbare consistentie hebben. Als het te dik is, kun je een klein beetje water toevoegen.
- Bestrijk de afgekoelde koeken met een dunne laag frambozenglazuur. Laat het glazuur hard worden voordat je de roze koeken serveert.
Culinair
- Eef kookt zo
- Adobe Stock