Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je de lekkerste tomatensoep

Er gaat niets boven een kom zelfgemaakte tomatensoep, vol van smaak en heerlijk romig. Deze soep wordt gemaakt van verse tomaten en basilicum, en we maken 'm extra lekker met een vleugje zure room erdoor. Geniet ervan!

Tomatensoep

Ingrediënten:

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 500 milliliter water
  • 100 milliliter zure room
  • 30 gram verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je de lekkerste tomatensoep:

  1. Pel en snipper de ui, pers de knoflook en snijd de tomaten in grove stukken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 tot 3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten toe en bak deze 5 minuten mee, zodat de smaken goed vrijkomen.
  3. Schenk het water in de pan en voeg het bouillonblokje en de suiker toe. Breng de soep aan de kook en laat 'm vervolgens 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep een paar lepels hete soep in een kommetje en meng dit met de zure room om schiften te voorkomen. Roer het mengsel daarna door de soep.
  6. Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukjes en roer deze door de soep voor een extra verse smaak.
  7. Schenk de soep in kommen en garneer met de overgebleven basilicumblaadjes.
Culinair
  • 24Kitchen
  • Adobe Stock