/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FJlFC812YUyWJIy1739435227.jpg)
Ingrediënten:
- 400 gram spruitjes
- 170 gram risottorijst
- 50 gram Grana Padano-kaas (geraspt)
- 40 gram pijnboompitten
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- peper en zout naar smaak
- zonnebloemolie
Zo maak je risotto met spruitjes:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Halveer de helft van de spruitjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie, peper en zout. Rooster ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
- Pel en snipper de ui, pers de knoflook en hak de overige spruitjes fijn.
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan en fruit de ui, knoflook en fijngehakte spruitjes gedurende 3 minuten.
- Voeg de risottorijst, tijm, oregano en rozemarijn toe en bak 2 minuten mee tot de rijst glazig is.
- Breng ondertussen in een andere pan een liter water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op.
- Voeg steeds een scheut bouillon toe aan de risotto, wacht tot het vocht is opgenomen en herhaal dit tot de rijst gaar is.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten kort in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de appelazijn, Grana Padano-kaas en geroosterde spruitjes toe aan de risotto en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer direct.
Culinair
- Leuke Recepten
- Adobe Stock