/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F02%2FenUd1hWHYe2bT71739359569.png)
Ingrediënten:
- 700 gram sukadelappen
- 300 milliliter donker bier
- 200 milliliter runderfond
- 50 gram roomboter
- 5 witte uien
- 4 tenen knoflook
- 3 laurierbladeren
- 1 winterpeen
- 3 eetlepels rodewijnazijn
- 3 eetlepels bloem
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- handje verse peterselie
- peper en zout naar smaak
Zo maak je hachee met bier:
- Snijd de sukadelappen in blokjes van ongeveer 3 centimeter en kruid ze met peper en zout.
- Pel en snipper de uien, hak de knoflook fijn en snijd de winterpeen in plakjes. Snijd de peterselie fijn (voor later).
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Zet het vuur laag en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten mee.
- Strooi de bloem over het vlees en roer goed door, zodat de bloem zich mengt met het vet en het vlees. Laat dit ongeveer 3 minuten garen en schep regelmatig om.
- Voeg de runderfond en het bier toe aan de pan. Schraap de aanbaksels goed los van de bodem van de pan met een houten lepel of spatel en roer goed door.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de pan (winterpeen, laurierbladeren, rodewijnazijn, bruine basterdsuiker, nootmuskaat) en breng het geheel aan de kook.
- Zet het deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 3 uur stoven op laag vuur, totdat het vlees mooi mals is.
- Verwijder in het laatste halfuur het deksel zodat de hachee in kan dikken. Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer de hachee met de fijngehakte peterselie.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock