Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je zelf honing-mosterdsaus

Honing-mosterdsaus past bijna overal bij: op een broodje ham, bij een snack uit de frituur of als dressing over een salade. Je kunt het natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakt smaakt de saus nóg lekkerder. We vertellen je hoe het moet.

honing-mosterdsaus

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • snuf kerriepoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je honing-mosterdsaus:

  1. Meng de mosterd, mayonaise en honing in een kom.
  2. Voeg het citroensap, de kerriepoeder en het knoflookpoeder toe en roer goed door.
  3. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout. Is de saus te pittig? Voeg dan wat extra mayonaise of honing toe. Wil je de saus juist pittiger? Voeg dan nog wat extra mosterd toe.
Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock