Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wil je proeven: zuurkooltosti met spek en kaas

Zuurkool eten we graag als stamppot of in een ovenschotel, maar wist je dat het ook heerlijk is op brood? Probeer eens deze knapperige zuurkooltosti met spek, kaas en een beetje mosterd. Heerlijk als uitgebreide lunch!

Zuurkooltosti

Ingrediënten:

Voor één persoon/één tosti

  • mosterd
  • 2 sneetjes wit of bruin brood
  • 30 gram verse zuurkool
  • 1 plakje kaas naar keuze
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • saus naar keuze

Zo maak je een zuurkooltosti:

  1. Bestrijk beide plakjes brood met wat mosterd.
  2. Maak de zuurkool een beetje los en verdeel het op één sneetje.
  3. Leg vervolgens de kaas en de plakjes spek boven op de zuurkool. Dek dit af met het andere sneetje brood. Druk dit goed aan.
  4. Je kunt de tosti op twee verschillende manieren bereiden: in de pan of met een tosti-ijzer. Bak in beide gevallen de tosti een paar minuten tot-ie lekker krokant en goudbruin van kleur is.
  5. Serveer de tosti met een saus naar keuze, zoals ketchup, curry of nog wat extra mosterd. Geniet ervan!
Culinair
  • Adobe Stock